Medicinsk Laserbeh,Massage,Fiberoptik,Triggerpunktsbeh

Ny Medicinsk Laser med dubbel effekt och mycket läkande tillsammans med massage och zonterapi. Där det behövs på mjukdelarna kombinerar jag med Elektronisk Triggerpunktsbehandling, som löser upp smärtpunkter. Med Fiberoptik behandlar jag tinnitus, käkbesvär mm. Har även Akupunkturlaser och Sårlaser.

Affisch ryggont

Affisch Medicinsk Laser

Vad kan behandlas med laser…..
Det påverkar immunförsvaret, cirkulationen i blod- och lymfkärl samt ämnesomsättningen i cellerna och att behandlingen är antiinflammatorisk och att man kan påverka smärttillstånd.

Laser används för att behandla bl a…….

. Acne
. Afte (smärtsamma blåsor i munnen)
. Ansiktsförlamning
. Arthros (förslitning)
. Axlar och skuldror
. Bakterier och virus
. Benregeneration
. Bensår – sårläkning
. Bihåleinflammation
. Bältros
. Carpaltunnelsyndrom (smärta i handleden)
. Epikondylit (tennisarmbåge)

. Fibromyalgi
. Frakturer
. Herpes simplex (munsår)
. Händer och fingrar
. Huvudvärk

. Hälsporre
. Höftbesvär
. Idrotts- och belastningsskador
. Ilande tandhalsar

. Inflammation
. Klimakteriebesvär
. Knä
. Käkproblem
. Lukt
. Lymfan (Smärtfri lymfmassage och laserbehandling)
. Menstruationssmärtor
. Migrän
. Nacke
. Nervskador
. Nerv ikläm
. Reumatism – botar inte sjudomen, men lindrar symtomen
. Rygg
. Smak
. Smärta
. Stukning
. Svullnader
. Tendiniter (seninflammationer)
. Tinnitus
. Trigeminusneuralgi (ansiktssmärtor)
. Triggerpunkter

 Medicinsk Laserterapi är en medicinsk vårdform som är vetenskapligt väldokumenterad och undersökt

. Snabb, smärtfri och effektiv
. Riskfri utan biverkningar

Vad är laser?
En Laser är en ljuskälla som avger ytterst rent ljus. Med rent ljus menar man ljus som har en enda våglängd och inte ett helt spektrum. Detta kan jämföras med att ljudet från en flöjt är renare än ljudet från en burk med stenar som skakas – flöjten avger ljud med en viss bestämd ton (våglängd). Precis som flöjten, avger en laser dessutom långa sammanhängande vågor. Ljuset från en laser är mycket välordnat, välorganiserat, medan ljus från andra lampor är helt oorganiserat.

Vad händer vid en laserbehandling?
Det sker mycket komplicerade processer i celler och vävnad. Behandlingen påverkar det lokala immunförsvaret, cirkulation i blod- och lymfkärl, ämnesomsättningen  i  cellerna och utsöndring av olika ämnen, t ex endorfiner och prostaglandiner, som bl a påverkar smärttillstånd. Lasern kan ge en normaliserande  och hämmande effekter. Lasern kan sätta igång läkningsprocesser. Vid sårläkning påskyndar laserstrålningen bildningen av bl a epitelvävnad och kollagen, ökar cirkulationen (nya kapillärkärl kan bildas) och minskar svullnaden.

Hur reagerar man på laserbehandling?
Oftast upplever man en ögonblicklig reaktion på laserbehandlingen, men ibland behöver man flera behandlingar, beroende på vad som behandlas. Exempel på typiska ”laserproblem” är herpes, bältros, ansiktsförlamning, nervinflammation, venösa bensår, liggsår, hand- och fotvårtor (spec hos barn) känsliga tandhalsar, problem i rygg, nacke, armbågar, axlar och knän, vissa reumatiska problem och idrottsskador.

Behandlingens längd:

Behandlingen kan ta allt från 30 min och längre, beroende på hur djupt in problemet sitter och hur stor yta man behandlar.

Gör det ont?
Nej, inte alls, snarare brukar det vara behagligt. Laserbehandlingen är avslappnande och en del kan till och med somna. Däremot kan det hända att en smärta kan öka eller uppträda 6 – 24 timmar efter en behandling. Detta beror på att laserljuset sätter igång läkningsprocesser. Speciellt vid problem av kronisk natur kan denna igångsättningssmärta uppträda. Smärtan är av övergående natur och kan tolkas som ett positivt svar på behandlingen. Det brukar gå om senast efter någon dag.

Hur ofta och hur många gånger?
Om det behövs flera behandlingar behandlar man några gånger först varannan – var 7:e dag och sedan med längre intervall. Det kan någon gång behövas behandling upp till 5 gånger beroende på typen av problem och hur länge problemet funnits. Kroniska problem kräver i regel fler behandlingar än akuta.

Finns det några risker?
Medicinsk Laser = Lågeffektslaser (i motsats till ”skärande laser” – högeffektlaser) är helt ofarlig. Skyddsglasögon behöver inte användas, fastän det inte är meningen att laserstrålen skall träffa ögonen. Behandlingen kan inte förorsaka eller förvärra cancer. Laserljuset kan inte heller skada foster eller vitala organ i kroppen. Det går heller inget om man har metall, pacemaker eller konstgjort material inopererat. Men det är i alla fall viktigt att man vid allvarligare skador eller sjukdomstillstånd först går till läkare och får en diagnos så man vet vad som skall behandlas.

Kan man äta mediciner?
Ja, hittills har inga mediciner visat sig vara negativa att kombinera med laserbehandling. Laser kan t o m göra en viss medicin mer effektiv.

Bör man iaktta något efter behandlingen?

Laserljuset kan ibland ge direkt smärtlindring. Tänk på att en smärta som kommer från en skada har till uppgift att hindra överbelastning. Då kan laserns smärtlindrande effekt ibland leda till att man inte känner att man överbelastar senan, muskeln eller leden med en försämring som följd. Det är mycket viktigt att inte belasta det skadade området innan terapeuten ger klartecken. Även om smärtan försvinner och laserbehandlingen förkortar läkningstiden, måste vävnaden få rimlig tid att läka och återhämta sig.

Under eller efter en laserbehandling kan man uppleva trötthet. Det kan t ex bero på att en smärta släpper eller att vissa ämnen – typ endorfin – frigörs.

Referenser:
Jag har behandlat mig själv för carpaltunnelsyndrom, där besvären försvann. Läkarna sa att jag skulle opereras, men jag behövde ju inte det.

Även behandlat min fibromyalgi, höfter, knän, ryggen (4 diskbråck) nacken, tinnitus, triggerpunkter mm med fantastiska resultat.

Referens Anneli Gummesson, Dångebo i Södra Sandsjö, Tingsryd, tfn 0721705618. Brutit vänster arm. Varit hos läkare. Armen blev röntgad, men ej gipsad. De kunde inte göra mer i sjukvården. Gick med smärta. Fick Medicinsk Laserterapi hos mig 2 gånger och hon blev återställd väldigt snabbt.

Referens Annika Håkansson, Karlskrona, tfn 0709515561. Mycket smärta, värk i höger arm och axel. Fick Medicinsk Laserterapi hos mig 12 gånger och blev återställd.

Läs mer om:

SLMS